• Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon

Kontakt

+381 (64) 987-02-00

Nordmed Institut

Višegradska 6,

Beograd

Flag of Serbia

Edukacija

 

Šta je to biorezonanca?

Biorezonantna dijagnostika i tretman sve je češći izbor osoba koje žele neinvazivan, bezbolan način održavanja optimalnog zdravstvenog stanja organizma. O biorezonanci često čujemo samo iz priča naših bližnjih, iz njihovih iskustava ili preko informacija koje kruže usmenom predajom. Stoga pokušajmo dati objektivan prikaz o tome što je biorezonanca i čemu može poslužiti.

U reči biorezonanca nalazimo dva pojma: „bio“ – ono što se odnosi na živi organizam i „rezonancija“ – vibrirati u harmoniji sa nečim. Sve oko nas, sve u svemiru kakvog poznajemo i koji nam je zasad dostupan teoretski, mentalno ili slikom, dakle baš sve ima svoju vibraciju, a time i određenu frekvenciju kretanja. To je deo bioelektričnih karakteristika specifičnih za određene vrste i spojeve. Upravo je zato biorezonanca područje kojim se bavi energetska medicina.

Naučnici iz Rusije, SAD, Japana, Rusije i Nemačke, iz različitih sfera nauke, posebno iz područja biofizike i kvantne mehanike, došli su do spoznaja koje su frekvencije karakteristične za određene organe, tkiva i ćelije u zdravom organizmu, pa i one koje obelježavaju određene (patogene) mikroorganizme, hemikalije, toksine i ostalo. Posle ulaska toksičnih materija u ljudski organizam, telesne ćelije počinju da rezonuju, to jest poprimaju frekvenciju kretanja (vibriranja) koju ima taj toksin. To se događa iz vrlo jednostavna razloga – jer sve ćelije u organizmu konstantno međusobno komuniciraju, odnosno izmenjuju informacije (rezonancu) određene frekvencije, odnosno određene bioelektrične karakteristike. Na taj način se odvijaju svi procesi u organizmu i postiže ravnoteža i zdravo stanje. Međutim, u prethodno navedenom slučaju, kada toksin uđe u organizam, ta ravnoteža je narušena, a kao posledica toga se javljaju zdravstvene smetnje, s tim da nakon vremena raste i mogućnost razvoja određenih bolesti.

 

Šta je to biorezonantna dijagnostika?

Ova vrsta dijagnostike koristi nam kako bismo na holistički način, promatrajući organizam kao celinu, utvrdili gde u telu postoji neravnoteža i gde je uzrok problema sa kojim osoba dolazi. Najčešći problemi sa kojima se susrećemo poslednjih godina su: problemi s hormonalnim poremećajima; probavne smetnje – nadimanje, opstipacija; teško regulisanje telesne mase; problemi sa kožom – osipi, svrab; hronični umor; nervoza; glavobolja itd.

Jedna od najmodernijih metoda biorezonance je energetsko-informaciona dijagnostika koja je usavršena u istraživanjima elektromagnetskih polja živih organizama. Takva dijagnostika sprovodi se pomoću različitih uređaja. Jedan od do sada najpreciznijih uređaja je Sensitiv Imago 530, koji funkcioniše na sledeći način: osoba koja se pregleda sedi, dlanove desne i leve ruke drži na metalnoj ploči, na ušima ima slušalice (preko njih se telu daje uputstvo, putem visokih frekvencija, koja tkiva ili organi se trenutno analiziraju).

Uređaj je spojen na kompjuter koji snima podatke skeniranja. Skeniranjea traje između 30 i 60 minuta, u zavisnosti od detaljnosti skeniranja, a zatim sledi analiza koju radi lekar. Analizu omogućava izuzetno složen i sofisticiran kompjuterski program koji ima vrlo veliku bazu referentnih vrednosti (frekvencija) za sva tkiva, organe, mikroorganizme, toksine, polen, hranu, aditive i ostalo, kao i mogućnost njihovog poređenja sa podacima dobijenim skeniranjem.

 

Šta je to biorezonantni tretman?

Na istom uređaju na kojem se radi dijagnoza može sprovoditi se i biorezonantni tretman. To znači da određenim tkivima u telu šaljemo ispravnu frekvenciju, to jest na neki način ih „podsećamo“ koja frekvencija ih dovodi u stanje ravnoteže, odnosno zdravlja. U tehničkom smislu, tretman se sprovodi kao i pregled, samo što se putem kompjutera biorezonantnom aparatu daju drugačija uputstva. Tretman se rade svaka dva do tri dana. Za ista tkiva može se raditi šest do deset tretmana u nizu, nakon čega sledi pauza. Uz sva druga uputstva (o ishrani i ostalom), ovaj oblik tretmana koristi se kao dodatna pomoć kako bi klijent što pre rešio svoje tegobe.

Poseban značaj biorezonantni tretman pokazuje je kad se koristi kao pomoć u detoksikaciji organizma. Uz prethodan pregled i nakon što osoba počne da primenjuje uputstva o ishrani i suplementaciji, biorezonantni tretman pomaže procese izlučivanja toksina, jer podržava zdravu, uravnoteženu funkciju bubrega, jetre, creva, kože i pluća. U takvim slučajevima uvek se preporučuju i kvalitetni dodaci ishrani na biljnoj bazi, koji pomažu čišćenju tkiva.

 

Da li su ovi uređaji medicinski sertifikovani?

Ova metoda je klinički i naučno ispitana na velikom broju pacijenata širom sveta. Danas je primenjuju mnogi terapeuti (uglavnom doktori, homeopate, nutricionisti), a svojevremeno je u Briselu dobila visoko međunarodno priznanje EUREKA za inovacije iz oblasti medicine. Ova savremena metoda spaja znanja i iskustva zapadne i drevne istočnjačke medicine sa najsavremenijim saznanjima i dostignućima biofizike i elektronike. Može se primeniti u skoro svim granama medicine, skraćuje vreme dolazenja do prave dijagnoze i lečenja.

Sensitiv Imago je sertifikovan i odobren za korišćenje u Evropskoj Uniji kao medicinski uređaj, u skladu sa „Act 93/42 / EEC, Annex IX rule 9 rule 10“. Osim toga, proizvođač poseduje sertifikat kvaliteta prema ISO standardima, kao i potvrdu o kvalitetu prema Ruskom GOST standardu za medicinsku opremu. Uređaj je osvojio zlatnu plaketu na svetskom takmičenju za tehnološku inovaciju 2009. godine.

 

Šest saveta za precizniju dijagnozu

Čega se treba pridržavati pre dolaska na pregled?

Ukoliko je ovo vaš prvi susret sa kvantnom medicinom, pogledajte nekoliko saveta kojih se treba pridžavati pre nego što dođete na biorezonantni pregled:

 1. Potrudite se da na pregled dođete u mirnom stanju. Dakle, bez žurbe! Poželjno je da dođete 5 do 10 minuta pre samog snimanja da bi vam se organizam opustio i pripremio za pregled.

 2. Ne preporučuje se uzimanje jakih hemijskih lekova (anelgetici, diuretici, antidepresivi...) barem 24 sata pre pregleda. Molimo vas da obavezno napomenete lekaru ukoliko koristite medikamente.

 3. Dva sata pre dijagnostičkog pregleda ne treba piti kafu, crni čaj, i alkohol. Ukoliko morate jesti u ovom periodu, ograničite se na manji obrok.

 4. Suzdržite se od cigarete barem 40 minuta pre pregleda.

 5. Na dan pregleda ne treba preterati sa nanošenjem kozmetičkih sredstava (kreme, dezodoransi, parfemi...) jer ona mogu uticati na organe i sisteme organa, prikazivajući nam pogrešnu sliku.

 6. Tokom samog pregleda ne može se koristiti mobilni telefon. Takođe, najbolje je skinuti sa sebe sat i nakit.

 

Tretman BICOM aparatom

Čovek ima svoje elektromagnetno polje koje se može snimati i na koje se može delovati terapijom. Mnogi faktori mogu imati pozitivna ili negativna dejstva na elektromagnetno polje čoveka zavisno od svoje prirode i jačine. Delovanje stranih supstanci kao što su virusi, bakterije, paraziti, kućna hemija, teški metali, elektrosmog, geopatogena zračenja, aditivi hrane ili hrana na koju je čovek intolerantan, stvaraju interferencu/smetnje dobrim vibracijama elektromagnetnog polja čoveka. Bicom aparat ima separator oscilacija putem koga razdvaja dobre, harmonične oscilacije pacijenta od patoloških odnosno disharmoničnih.

 

Preko elektroda se preuzimaju mikromagnetne informacije iz tela pacijenta i vode do aparata koji ih odvaja na dobre i loše. Dobre informacije se čuvaju a loše Bicom aparat identifikuje, vrši njihovu inverziju, odnosno pretvara ih u zdrave, i kao takve ih šalje pacijentu.

Na ovaj način se brišu loši uticaji virusa, bakterija, parazita, gljivica, teških metala putem brisanja njihovih elektromagnetnih talasa.

 

Infracrveni, laserski i magnetni tretman

Magnetni-infracrveni laserski tretman predviđen je za nemedikamentozno bezbolno lečenje širokog spektra bolesti čoveka. Preko njega su realizovani najefektivniji oblici elektromagnetnog zračenja. On obezbeđuje istovremeno dejstvo na organizam koherentnog (laserskog) i nekoherentnog svetlosnog toka infracrvenog i crvenog dijapazona u zajedničkom delovanju sa površinskim dejstvom na njega konstantnim magnetnim poljem.

 • Impulsno koherentno lasersko zračenje duboko ulazi u tkiva i ima jako stimulativno dejstvo na cirkulaciju, membranski i intraćelijski metabolizam, aktivira neurohumoralne faktore, imunokompetentne sisteme, reguliše hormonski sistem. Biološka tkiva su optički najprozracnija za primenu ovih dijapazona. Pod uticajem zračenja niskog intenziteta, menjaju se ćelijske membrane i intraćelljska obrazovanja, što dovodi do povećane aktivnosti ćelljskog transporta kroz ćelijsku membranu i pojačanje osnovnih bioenergetskih procesa. U organizmu se stavlja u pogon kaskada nespecifičnih regulacionih reakcija, na osnovu kojih se ostvaruje izraženo regenerativno, trofičko, anestetičko i protivzapaljensko dejstvo.

 • Impulsno nekoherentno infracrveno zračenje imajući moć prodiranja u tkivo manju nego laser i veću spektralnu širinu, deluje na različite reflektorne zone, i pri tome pruža moćno harrnonizujuće dejstvo na tonus centralnog i perifernog nervnog sistema.

 • Pulsirajuca crvena svetlost ima blagorodno dejstvo, srnanjujući intenzitet zapaljenskih procesa, naročito u oblastima koje imaju rastresito vezivno tkivo, naprimer u oblasti zglobova. Povećava aktivnost psihoemocionalne sfere.

 • Stalno magnetno polje služi da se stvori stalna energetska zaštita organizma od štetnih uticaja spoljašnje sredine, uključujući i meteofaktore. Stalno magnetno polje dovodi do povećanog prodiranja laserskog zracenja što omogucava da se snizi doza zračenja za razliku od laser-monoterapije, za postizanje istog efekta.

 

Elektrokardiogram

Elektrokardiogram (EKG) beleži srčane električne impusle radi dobijanja elektrokardiografa – izveštaj koji pomaže lekaru da stekne uvid u stanje srca. Pošto aparat koristi impulse samog srca, ovaj postupak je sasvim bezbolan.

Koristi elektrokardiograma:

 • Određuje brzinu i učestalost otkucaja.

 • Meri veličinu i mesto komora i pretkomora.

 • Procenjuje oštećeno i obolelo tkivo ili druge fizičke nepravilnosti.

 • Prati posledice hirurških zahvata na srcu, pejsmejkere, ili uticaje lekova.

 

Kardioritmografija

Ovom metodom se sprovodi analiza bioloških ritmova ljudskog organizma, dobijenih iz elektro-kardio signala u širokom pojasu frekvencija. Sistem je zasnovan na novoj tehnologiji informacione analize nelinearnih signala nazvane - fraktalna neurodinamika. Istraživanja na osnovu kojih je kreirana ova tehnologija, počela su još 1968. godine od strane specijalista medicinske službe Vojno-pomorske flote SSSR, da bi ubrzo bila prihvaćena i primenjena u Vojno-medicinskim akademijama, kao i drugim medicinskim institucijama.

 

U daljem usavršavanju sistema korišćena su najnovija saznanja iz oblasti biologije, fiziologije, genetike i kliničke medicine. Na osnovu njih razrađeni su novi pokazatelji za ocenu funkcionalnog stanja ogranizma.

 

OMEGA-M sistem omogućava da se izvrši:

 • ocena stanja kardiovaskularnog sistema

 • ocena stanja vegetativnog sistema

 • ocena nivoa kompenzacije i energetskih resursa organizma

 • ocene odstupanja tih pokazatelja od normalnih vrednosti

 • ocena psiho-emocionalnog stanja

 • dinamičko posmatranje i kontrola funkcionalnog stanje pacijenta

 • ocena efektivnost različitih terapijskih metoda pri sprovođenju mera lečenja i profilakse

 • definisanje sposobnost samoregulacije, kao i da se oceni i prognozira psihofizičko stanje čoveka

 • ocena biološke starosti organizma

 • kreiranje kompleksnih medicinskih izveštaja i davanje neophodnih preporuka