top of page
  • Writer's pictureUrednik

Šta su to biorezonantna dijagnostika i biorezonantni tretman?

Updated: Dec 15, 2019

Ova vrsta dijagnostike koristi nam kako bismo na holistički način, promatrajući organizam kao celinu, utvrdili gde u telu postoji neravnoteža i gde je uzrok problema sa kojim osoba dolazi. Najčešći problemi sa kojima se susrećemo poslednjih godina su: problemi s hormonalnim poremećajima; probavne smetnje – nadimanje, opstipacija; teško regulisanje telesne mase; problemi sa kožom – osipi, svrab; hronični umor; nervoza; glavobolja itd.

Jedna od najmodernijih metoda biorezonance je energetsko-informaciona dijagnostika koja je usavršena u istraživanjima elektromagnetskih polja živih organizama. Takva dijagnostika sprovodi se pomoću različitih uređaja. Jedan od do sada najpreciznijih uređaja je Sensitiv Imago 530, koji funkcioniše na sledeći način: osoba koja se pregleda sedi, dlanove desne i leve ruke drži na metalnoj ploči, na ušima ima slušalice (preko njih se telu daje uputstvo, putem visokih frekvencija, koja tkiva ili organi se trenutno analiziraju).

Uređaj je spojen na kompjuter koji snima podatke skeniranja. Skeniranje traje između 30 i 60 minuta, u zavisnosti od detaljnosti skeniranja, a zatim sledi analiza koju radi lekar. Analizu omogućava izuzetno složen i sofisticiran kompjuterski program koji ima vrlo veliku bazu referentnih vrednosti (frekvencija) za sva tkiva, organe, mikroorganizme, toksine, polen, hranu, aditive i ostalo, kao i mogućnost njihovog poređenja sa podacima dobijenim skeniranjem.



Na istom uređaju na kojem se radi dijagnoza može sprovoditi se i biorezonantni tretman. To znači da određenim tkivima u telu šaljemo ispravnu frekvenciju, to jest na neki način ih „podsećamo“ koja frekvencija ih dovodi u stanje ravnoteže, odnosno zdravlja.


U tehničkom smislu, tretman se sprovodi kao i pregled, samo što se putem kompjutera biorezonantnom aparatu daju drugačija uputstva. Tretman se rade svaka dva do tri dana. Za ista tkiva može se raditi šest do deset tretmana u nizu, nakon čega sledi pauza.


Uz sva druga uputstva (o ishrani i ostalom), ovaj oblik tretmana koristi se kao dodatna pomoć kako bi klijent što pre rešio svoje tegobe. Poseban značaj biorezonantni tretman pokazuje je kad se koristi kao pomoć u detoksikaciji organizma.


Uz prethodan pregled i nakon što osoba počne da primenjuje uputstva o ishrani i suplementaciji, biorezonantni tretman pomaže procese izlučivanja toksina, jer podržava zdravu, uravnoteženu funkciju bubrega, jetre, creva, kože i pluća.


U takvim slučajevima uvek se preporučuju i kvalitetni dodaci ishrani na biljnoj bazi, koji pomažu čišćenju tkiva.

bottom of page