Flag of Serbia
Flag of Slovenia

Izobraževanje 

TMG izobraževanje – 1. stopnja

TMG IZOBRAŽEVANJE 23. april v Kopru, 15. maj in Mariboru (poglejte)

Nord Med d.o.o. in TMG-BMC d.o.o. v sodelovanju z Alma Mater Europaea – ECM organizirajo izobraževanje TMG na 1. stopnji, ki je namenjeno študentom, strokovnjakom in znanstvenikom s področij: fizioterapije, zdravstva in medicine, športa in kineziologije, ter udeležencem, ki se ukvarjajo s športno diagnostiko, optimizacijo procesov treninga in rehabilitacijo.

»Tenziomiografija (TMG) je diagnostična metoda za zajem električno izzvanih kontraktilnih lastnosti skeletnih mišic, na osnovi katerih lahko dimenzioniramo vadbo, rehabilitacijo, ter usmerjamo mlade.« (dr. Boštjan Šimunič, so-inovator metode TMG)

»V podjetju TMG-BMC se ukvarjamo z razvojem in komercializacijo metode tenziomiografije ter z Alma Mater Europaea – ECM, kot eno vodilnih raziskovalnih in izobraževalnih inštitucij na področju fizioterapije v Sloveniji, že nekaj časa uspešno sodelujemo pri znanstvenem raziskovanju. Partnerstvo želimo nadgraditi v okviru usposabljanja in certificiranja fizioterapevtov z metodo TMG, saj imajo predavatelji na AMEU ogromno izkušenj in znanja, kar predstavlja optimalno kombinacijo pri uporabi sistema TMG v športni diagnostiki in fizioterapiji.« (Jure Jemec, direktor TMG-BMC d.o.o.)

Uradna spletna stran podjetja TMG-BMC d.o.o.

 

»Nord Med d.o.o. je orientiran v najsodobnejše metode in diagnostične tehnike, med katere sodi tudi TMG metoda. Poslanstvo podjetja je holistična obravnava človeka in predvsem zagotavljanje preventive in kurative za zdrav način življenja.« (dr. Slobodan Slović, Nord Med d.o.o.)

 
 

Kaj je bioresonanca?

Bioresonančna diagnostika in terapija je pogostejša izbira ljudi, ki želijo neinvaziven, neboleč način vzdrževanja optimalnega zdravstvenega stanja organizma. O bioresonanci pogosto slišimo samo iz zgodb naših bližnjih, njihovih izkušenj ali preko informacij, ki krožijo po ustnem izročilu.  Zato poskusimo podati objektiven prikaz o tem, kaj je pravzaprav bioresonanca in čemu vse lahko služi.

V sami besedi bioresonanca najdemo dva pojma: „bio” - kar se nanaša na živi organizem in „resonanca” - ki pomeni vibrirati v harmoniji z nečim. Vse okoli nas, vse v vesolju, kakršnega poznamo in ki nam je trenutno dostopen teoretično, mentalno, slikovno ali domišljijsko, ima zatorej vse svojo vibracijo in s tem tudi določeno frekvenco gibanja. To je del bioenergetskih lastnosti, specifičnih za določene vrste in spojine. Prav zaradi tega je področje bioresonance, ki se ukvarja z energetsko medicino.

Znanstveniki iz Rusije, ZDA, Japonske in Nemčija, iz različnih področij znanosti, zlasti na področju biofizike in kvantne mehanike, so prišli do spoznanja, katere frekvence so značilne za določene organe, tkiva in celice v zdravem organizmu, in tudi tiste, ki so značilne za določene (patogene) mikroorganizme, kemikalije, toksine in druge. Po vnosu strupenih snovi v človeški organizem, telesne celice začnejo resonirati, oziroma prevzamejo frekvenco gibanja (vibriranja), ki jo ima ta toksin. To se dogaja iz zelo preprostega razloga – ker vse celice v organizmu nenehno komunicirajo med seboj oziroma izmenjujejo informacije (resonanco) določene frekvence oziroma določene bioelektrične značilnosti. Na ta način se odvijajo vsi procesi v organizmu ter se doseže ravnovesje in zdravo stanje. Vendar pa je v prejšnjem omenjenem primeru, ko toksin vstopi v organizem, to ravnovesje porušeno in posledično se pojavijo zdravstvene težave, s tem da se po nekem določenem času poveča tudi možnost za razvoj nekaterih bolezni.

 

Kaj je bioresonančna diagnostika?

Takšna vrsta diagnostike nam pomaga, da bi na holistični način, gledajoč na organizem kot celoto, ugotovili kje v telesu je neravnovesje in kje je vzrok problema, s katerim pride oseba. Najpogostejši problemi, s katerimi se srečujemo v zadnjih letih, so: težave s hormonskimi motnjami; prebavne motnje – napihnjenost, zaprtje (obstipacija); težko uravnavanje telesne teže; težave s kožo – izpuščaji, srbečica; kronična utrujenost, živčnost, glavobol, intoleranca na živila, alergije itd.

Ena izmed najsodobnejših metod bioresonance je energijsko-informacijska diagnostika, ki je bila izpopolnjena pri raziskavah elektromagnetnih polj živih organizmov. Računalniški modeli prikazujejo 2-D in 3-dimenzionalno podobo notranjih organov, žlez in celic. Na sliki se pojavijo barvne oznake, ki zdravniku omogočijo, da določi mesto možnih patoloških sprememb v telesu.

Bolezen ali začetek nastanka bolezni se lahko diagnosticira v fazi, ko še ni organskih sprememb in kadar jo klasični diagnostični aparati ne zaznajo.

Takšna diagnostika se izvaja z uporabo različnih naprav. Doslej ena izmed najbolj natančnih naprav je Sensitiv Imago 530, ki deluje na naslednji način: oseba, ki se pregleda je v sedečem položaju, dlan desne in leve roke drži na kovinski plošči, na ušesih ima slušalke (preko njih se organizmu dajejo navodila, preko visokih frekvencah, katera tkiva ali organi se trenutno analizirajo).

Naprava je priključena na računalnik, ki beleži podatke o skeniranju. Skeniranje traja od 30 do 60 minut, odvisno od podrobnosti skeniranja, zatem pa sledi analiza, ki jo opravi zdravnik. Analizo omogoča izredno kompleksen in sofisticiran računalniški program, ki ima zelo veliko bazo referenčnih vrednosti (frekvenc) za vsa tkiva, organe, mikroorganizme, toksine, cvetni prah, živila, aditive in ostalo ter možnost njihove primerjave s podatki, pridobljenimi s skeniranjem.

Bioresonančni pregled je vsekakor priporočljiv tudi kot preventiva, ker prejemamo informacije o spremembah na celični ravni, ko se začnejo spreminjati šele na energijski ravni oziroma kadar najverjetneje ne obstajajo določeni simptomi. Na ta način lahko ukrepamo vnaprej in ustavimo razvoj motenj in bolezni ali pa ohranimo že obstoječe stanje dobrega zdravja in ravnotežja.

Kaj je bioresonančna terapija?

Na isti napravi, kjer se opravlja diagnoza, lahko izvedemo tudi bioresonančno terapijo. To pomeni, da določenim tkivom v telesu pošiljamo pravilno frekvenco oziroma, da jih na nek način nekako »spominjamo«, katera frekvenca jih pripelje do stanja ravnotežja oziroma zdravja. V tehničnem smislu se terapija izvaja kot pregled, le z različnimi navodili, ki jih računalnik posreduje bioresonančnemu aparatu. Terapija se opravlja vsaka dva do tri dni. Pri istih tkivih se lahko opravi od šest do deset terapij zaporedoma, nakar sledi počitek. Z vsemi drugimi navodili (o prehrani in ostalem) se ta oblika terapije uporablja kot dodatna pomoč, da bi stranka čim prej rešila svoje težave.

Poseben pomen bioresonančne terapije je, ko se uporablja kot pomoč pri razstrupljanju organizma. S predhodnim pregledom in po tem, ko oseba začne uporabljati navodila za prehrano in suplementacijo, bioresonančna terapija pomaga pri izločanju toksinov, ker podpira zdravo, uravnoteženo delovanje ledvic, jeter, črevesja, kože in pljuč. V takih primerih se vedno priporočajo visokokakovostna prehranska dopolnila na rastlinski osnovi, ki pomagajo pri čiščenju tkiv.

 

Ali so te naprave medicinsko certificirane?

Ta metoda je bila klinično in znanstveno preizkušena pri velikem številu bolnikov po vsem svetu. Danes jo uporabljajo številni terapevti (predvsem zdravniki, homeopati, strokovnjaki za prehrano), hkrati pa je v Bruslju prejela visoko mednarodno priznanje EUREKA za inovacije na področju medicine. Ta moderna metoda združuje znanje in izkušnje zahodne in starodavne vzhodne medicine z najsodobnejšimi znanji in dosežki biofizike in elektronike. Uporablja se lahko v skoraj vseh vejah medicine, skrajšuje čas odkritja prave diagnoze in zdravljenja.

 

Sensitiv Imago je certificiran in odobren za uporabo v Evropski uniji kot medicinska naprava v skladu s pravili 9. in 10. iz Priloge IX Direktive Sveta 93/42/EGS o medicinskih pripomočkih. Poleg tega ima proizvajalec certifikat kakovosti v skladu s standardi ISO, kot tudi potrdilo o kakovosti po ruskem standardu GOST za medicinsko opremo. Naprava je osvojila zlato plaketo na svetovnem tekmovanju za tehnološko inovacijo leta 2009.

 

Šest nasvetov za natančnejšo diagnozo

Kaj je treba upoštevati pred prihodom na pregled?

Če je to vaše prvo srečanje z Nordmed Institutom in kvantno medicino, sledite nekaj nasvetov, ki jih morate upoštevati, preden pridete na snemanje.

 1. Potrudite se, da na pregled pridete zbrani in mirni. Torej, brez hitenja! Priporočljivo je, da pridete 5 do 10 minut pred snemanjem, da sprostite svoje telo in se pripravite na pregled.

 2. Priporočljivo je, da vsaj 24 ur pred pregledom ne vzamete močna kemična zdravila (anestetiki, diuretiki, antidepresivi ipd.). Obvestite svojega zdravnika, če jemljete zdravila.

 3. Dve uri pred diagnostičnim pregledom ne pijte kave, črnega čaja ali alkohola. Če morate jesti v tem obdobju, se omejite na majhen obrok.

 4. Vzdržite se kajenja cigaret vsaj 40 minut pred pregledom.

 5. Na dan pregleda ne pretiravati z uporabo kozmetike (kreme, dezodoranti, parfumi ...), ker lahko vplivajo na organe in sisteme organov, prikazujoč nam napačno sliko.

 6. Med samim pregledom ni mogoče uporabljati mobilni telefon. Prav tako je najbolje, da pred pregledom odstranite uro in nakit.

Upoštevanje vseh teh pravil bo našim strokovnjakom pomagalo pri postavljanju natančne diagnoze, da najdejo pravi vzrok za vaše težave in da priporočijo najučinkovitejše zdravljenje.

 

Bioptron terapija

Proti staranju

Več mednarodnih strokovnjakov je prikazalo kako polarizirana svetloba BIOPTRON, ki prodre v kožo, klinično dokazano:

 • zmanjšuje gubice in gube,

 • povečuje čvrstost in elastičnost kože in zgladi polt, kar vodi do zdrave in mladostne kože

 • spodbujajoče deluje na določene celice kože, znane kot fibroblasti, ki proizvajajo kolagen in elastin

 • vidno obnovite sijaj obraza,

 • zmanjšate pigmentne madeže,

 • izboljšate teksturo kože

 • zgladite trdovratne gube

 • svetloba prodre globoko v kožo in neprenehoma obnavlja kolagen

 

Bolečina

Klinično dokazana in certificirana medicinska metoda zdravljenja bolečine BIOPTRON s polarizirano svetlobo prodre globoko v tkivo in pospeši zdravljenje, znatno zmanjšuje vnetje in izboljšuje krvni obtok.

 • REVMATOLOGIJA (osteoartritis, revmatoidni artritis kronični, artroza)

 • FIZIOTERAPIJA (bolečine v križu, bolečine v ramenih in vratu, sindrom karpalnega kanala, brazgotine, poškodbe mišic in skeleta)

 • MEDICINA ŠPORTA (mišični krči, zvini, poškodbe mišic, podplutbe, natrganine vezi in mišic, vnetje kit, teniški komolec)

 

Rane

Bioptron je klinično testiran in certificiran medicinski pripomoček za zdravljenje ran. Naprava za medicinsko svetlobno terapijo se lahko uporablja pri: celjenju ran po poškodbah, opeklinah, celjenju po presaditvi kože, celjenju ran po operacijah, venskih razjedah (venoznih ulkusih) na nogah, preležaninah (razjedah zaradi pritiska).

 

Težave s kožo

Pri uporabi medicinskega pripomočka BIOPTRON na površini kože energija svetlobe prodre v kožo in podkožna tkiva. To povzroči biološki odziv imenovan foto-biostimulacija, ki sproža različne koristne reakcije za zdravljenje: aken, mozoljev, ekcema, luskavice, atopičnega dermatitisa, kožnih okužb s herpesom.

Vodilna medicinska svetlobna terapija se lahko uporablja tudi za zdravljenje kožnih okužb z virusi in bakterijami ter bolezni ust, kot so: razjede, bolezni dlesni, vnetje ustne sluznice, vnetje ustnic, mehurčki in razjede (herpes simplex).

 

Športne poškodbe

Zdravljenje naslednjih poškodb: teniški komolec, golf komolec, poškodbe ramenskega sklepa, tendinitis, poškodbe meč in kite podkolenskega zgiba, poškodba dimeljske prepone, bolečine v hrbtu, otekline, krči in vozli, bolečina v vratu, otrdelost pred in po treningu, vnetje tetive stopalnega loka

 

Otroci

Bioptron je klinično testirana in certificirana, varna medicinska terapija za otroke in novorojenčke. BIOPTRON se uporablja za zdravljenje: obolenj kože, kot je ekcem; manjših ran, poškodb in opeklin (podplutbe, izpuščaji, pordela koža itd.); alergijske bolezni dihal, kot je astma; okužbe zgornjih dihalnih poti (prehlad, vnetje sinusov, angina); obolenja mišic, sklepov in kosti (artritis, mišični krči, zvini, natrganine itd.); športne poškodbe (zvini, izpahi, zmečkanine, tendinitis, natrganine ligamentov in mišic).

 

Sezonsko motnjo razpoloženja

Za sezonsko motnjo razpoloženja je značilna kombinacija simptomov, kot so: kronična utrujenost, manjša motivacija, večja potreba po spanju, povečan apetit in posledično povečanje teže, nezmožnost doživljanja veselja in sreče.

 

Tenziomiografija (TMG)

Tenziomiografija, ali krajše TMG, je metoda, ki meri mišično aktivnost in je edinstveno orodje za zgodnjo diagnostiko in odkrivanje mišičnih nesimetrij. Omogoča optimizacijo treningov, preprečevanje poškodb in pospeševanje rehabilitacijskih procesov, uporablja pa se tako v vrhunskem športu kot v zdravstvu in na raziskovalnem področju.

Metoda tenziomiografije je diagnostično orodje za ugotavljanje kontraktilnih lastnosti mišic in njihovo spreminjanje skozi čas. Rezultati TMG meritev opisujejo tudi funkcionalno stanje mišic. Zato ima TMG veliko prednost na področju diagnostike pred operacijo in po operacijski rehabilitaciji ter na področju določitve škode, ki nastane na posamezni mišici pri poškodbi. Zaradi svoje ne-invazivnosti se lahko metoda uporablja takoj po operaciji. Druge mehanske metode kot so izokinetika, trenažerji in bilateralna pritiskovna plošča, se lahko uporabljajo v procesu rehabilitacije kasneje (pozna rehabilitacija), saj mora pacient razviti določeno mišično silo na vseh omenjenih aparaturah, kar pa lahko povzroči nadaljnje poškodbe že poškodovanih ali operiranih mehkih tkiv.

 

Nenujni reševalni prevoz in sanitetni prevoz

V obeh primerih je uporabljeno reševalno vozilo. Nenujni reševalni prevoz pomeni prevoz pacienta, ki zaradi svojega zdravstvenega stanja potrebuje spremstvo ali zdravstveno oskrbo zdravstvenega delavca. Nasprotno sanitetni prevoz pomeni prevoz pacienta, ki med prevozom ne potrebuje spremstva ali zdravstvene oskrbe zdravstvenega delavca, prevoz z javnim prevoznim sredstvom ali osebnim vozilom pa bi lahko bil za njegovo zdravje škodljiv.

Razpolaga se z udobnim vozilom, ki je klimatizirano in primerno opremljeno za prevoz sedečih in ležečih pacientov. Opravlja se samoplačniške prevoze od doma pacienta do doma starejših, zdravstvenega doma, zdravilišča itd.

Osebje pomaga pacientu, da se od začetka poti udobno namesti in po potrebi prav tako varno in udobno pripelje domov ali na drugo željeno lokacijo.

 

Za rezervacijo termina pokličite na telefonsko številko: 080 1234

Nordmed d.o.o.

Cesta Zore Perello Godina 2 (Zeleni park - pritličje)

6000 Koper, Capodistria

Telefonska številka:
080 1234

(031) 66 11 88

 • Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon