Flag of Serbia
Flag of Slovenia

Izobraževanje 

 TMG
IZOBRAŽEVANJE
23. april v Kopru
15. maj in Mariboru
 
 
 

Kaj je bioresonančna diagnostika?

Takšna vrsta diagnostike nam pomaga, da bi na holistični način, gledajoč na organizem kot celoto, ugotovili kje v telesu je neravnovesje in kje je vzrok problema, s katerim pride oseba. Najpogostejši problemi, s katerimi se srečujemo v zadnjih letih, so: težave s hormonskimi motnjami; prebavne motnje – napihnjenost, zaprtje (obstipacija); težko uravnavanje telesne teže; težave s kožo – izpuščaji, srbečica; kronična utrujenost, živčnost, glavobol, intoleranca na živila, alergije itd.

Ena izmed najsodobnejših metod bioresonance je energijsko-informacijska diagnostika, ki je bila izpopolnjena pri raziskavah elektromagnetnih polj živih organizmov. Računalniški modeli prikazujejo 2-D in 3-dimenzionalno podobo notranjih organov, žlez in celic. Na sliki se pojavijo barvne oznake, ki zdravniku omogočijo, da določi mesto možnih patoloških sprememb v telesu.

Bolezen ali začetek nastanka bolezni se lahko diagnosticira v fazi, ko še ni organskih sprememb in kadar jo klasični diagnostični aparati ne zaznajo.

Takšna diagnostika se izvaja z uporabo različnih naprav. Doslej ena izmed najbolj natančnih naprav je Sensitiv Imago 530, ki deluje na naslednji način: oseba, ki se pregleda je v sedečem položaju, dlan desne in leve roke drži na kovinski plošči, na ušesih ima slušalke (preko njih se organizmu dajejo navodila, preko visokih frekvencah, katera tkiva ali organi se trenutno analizirajo).

Naprava je priključena na računalnik, ki beleži podatke o skeniranju. Skeniranje traja od 30 do 60 minut, odvisno od podrobnosti skeniranja, zatem pa sledi analiza, ki jo opravi zdravnik. Analizo omogoča izredno kompleksen in sofisticiran računalniški program, ki ima zelo veliko bazo referenčnih vrednosti (frekvenc) za vsa tkiva, organe, mikroorganizme, toksine, cvetni prah, živila, aditive in ostalo ter možnost njihove primerjave s podatki, pridobljenimi s skeniranjem.

Bioresonančni pregled je vsekakor priporočljiv tudi kot preventiva, ker prejemamo informacije o spremembah na celični ravni, ko se začnejo spreminjati šele na energijski ravni oziroma kadar najverjetneje ne obstajajo določeni simptomi. Na ta način lahko ukrepamo vnaprej in ustavimo razvoj motenj in bolezni ali pa ohranimo že obstoječe stanje dobrega zdravja in ravnotežja.

 

Kaj je bioresonančna terapija?

Na isti napravi, kjer se opravlja diagnoza, lahko izvedemo tudi bioresonančno terapijo. To pomeni, da določenim tkivom v telesu pošiljamo pravilno frekvenco oziroma, da jih na nek način nekako »spominjamo«, katera frekvenca jih pripelje do stanja ravnotežja oziroma zdravja. V tehničnem smislu se terapija izvaja kot pregled, le z različnimi navodili, ki jih računalnik posreduje bioresonančnemu aparatu. Terapija se opravlja vsaka dva do tri dni. Pri istih tkivih se lahko opravi od šest do deset terapij zaporedoma, nakar sledi počitek. Z vsemi drugimi navodili (o prehrani in ostalem) se ta oblika terapije uporablja kot dodatna pomoč, da bi stranka čim prej rešila svoje težave.

Poseben pomen bioresonančne terapije je, ko se uporablja kot pomoč pri razstrupljanju organizma. S predhodnim pregledom in po tem, ko oseba začne uporabljati navodila za prehrano in suplementacijo, bioresonančna terapija pomaga pri izločanju toksinov, ker podpira zdravo, uravnoteženo delovanje ledvic, jeter, črevesja, kože in pljuč. V takih primerih se vedno priporočajo visokokakovostna prehranska dopolnila na rastlinski osnovi, ki pomagajo pri čiščenju tkiv.

 

Ali so te naprave medicinsko certificirane?

Ta metoda je bila klinično in znanstveno preizkušena pri velikem številu bolnikov po vsem svetu. Danes jo uporabljajo številni terapevti (predvsem zdravniki, homeopati, strokovnjaki za prehrano), hkrati pa je v Bruslju prejela visoko mednarodno priznanje EUREKA za inovacije na področju medicine. Ta moderna metoda združuje znanje in izkušnje zahodne in starodavne vzhodne medicine z najsodobnejšimi znanji in dosežki biofizike in elektronike. Uporablja se lahko v skoraj vseh vejah medicine, skrajšuje čas odkritja prave diagnoze in zdravljenja.

 

Sensitiv Imago je certificiran in odobren za uporabo v Evropski uniji kot medicinska naprava v skladu s pravili 9. in 10. iz Priloge IX Direktive Sveta 93/42/EGS o medicinskih pripomočkih. Poleg tega ima proizvajalec certifikat kakovosti v skladu s standardi ISO, kot tudi potrdilo o kakovosti po ruskem standardu GOST za medicinsko opremo. Naprava je osvojila zlato plaketo na svetovnem tekmovanju za tehnološko inovacijo leta 2009.

 

Šest nasvetov za natančnejšo diagnozo

Kaj je treba upoštevati pred prihodom na pregled?

Če je to vaše prvo srečanje z Nordmed Institutom in kvantno medicino, sledite nekaj nasvetov, ki jih morate upoštevati, preden pridete na snemanje.

 1. Potrudite se, da na pregled pridete zbrani in mirni. Torej, brez hitenja! Priporočljivo je, da pridete 5 do 10 minut pred snemanjem, da sprostite svoje telo in se pripravite na pregled.

 2. Priporočljivo je, da vsaj 24 ur pred pregledom ne vzamete močna kemična zdravila (anestetiki, diuretiki, antidepresivi ipd.). Obvestite svojega zdravnika, če jemljete zdravila.

 3. Dve uri pred diagnostičnim pregledom ne pijte kave, črnega čaja ali alkohola. Če morate jesti v tem obdobju, se omejite na majhen obrok.

 4. Vzdržite se kajenja cigaret vsaj 40 minut pred pregledom.

 5. Na dan pregleda ne pretiravati z uporabo kozmetike (kreme, dezodoranti, parfumi ...), ker lahko vplivajo na organe in sisteme organov, prikazujoč nam napačno sliko.

 6. Med samim pregledom ni mogoče uporabljati mobilni telefon. Prav tako je najbolje, da pred pregledom odstranite uro in nakit.

Upoštevanje vseh teh pravil bo našim strokovnjakom pomagalo pri postavljanju natančne diagnoze, da najdejo pravi vzrok za vaše težave in da priporočijo najučinkovitejše zdravljenje.

 

Bioptron terapija

Proti staranju

Več mednarodnih strokovnjakov je prikazalo kako polarizirana svetloba BIOPTRON, ki prodre v kožo, klinično dokazano:

 • zmanjšuje gubice in gube,

 • povečuje čvrstost in elastičnost kože in zgladi polt, kar vodi do zdrave in mladostne kože

 • spodbujajoče deluje na določene celice kože, znane kot fibroblasti, ki proizvajajo kolagen in elastin

 • vidno obnovite sijaj obraza,

 • zmanjšate pigmentne madeže,

 • izboljšate teksturo kože

 • zgladite trdovratne gube

 • svetloba prodre globoko v kožo in neprenehoma obnavlja kolagen

 

Bolečina

Klinično dokazana in certificirana medicinska metoda zdravljenja bolečine BIOPTRON s polarizirano svetlobo prodre globoko v tkivo in pospeši zdravljenje, znatno zmanjšuje vnetje in izboljšuje krvni obtok.

 • REVMATOLOGIJA (osteoartritis, revmatoidni artritis kronični, artroza)

 • FIZIOTERAPIJA (bolečine v križu, bolečine v ramenih in vratu, sindrom karpalnega kanala, brazgotine, poškodbe mišic in skeleta)

 • MEDICINA ŠPORTA (mišični krči, zvini, poškodbe mišic, podplutbe, natrganine vezi in mišic, vnetje kit, teniški komolec)

 

Rane

Bioptron je klinično testiran in certificiran medicinski pripomoček za zdravljenje ran. Naprava za medicinsko svetlobno terapijo se lahko uporablja pri: celjenju ran po poškodbah, opeklinah, celjenju po presaditvi kože, celjenju ran po operacijah, venskih razjedah (venoznih ulkusih) na nogah, preležaninah (razjedah zaradi pritiska).

 

Težave s kožo

Pri uporabi medicinskega pripomočka BIOPTRON na površini kože energija svetlobe prodre v kožo in podkožna tkiva. To povzroči biološki odziv imenovan foto-biostimulacija, ki sproža različne koristne reakcije za zdravljenje: aken, mozoljev, ekcema, luskavice, atopičnega dermatitisa, kožnih okužb s herpesom.

Vodilna medicinska svetlobna terapija se lahko uporablja tudi za zdravljenje kožnih okužb z virusi in bakterijami ter bolezni ust, kot so: razjede, bolezni dlesni, vnetje ustne sluznice, vnetje ustnic, mehurčki in razjede (herpes simplex).

 

Športne poškodbe

Zdravljenje naslednjih poškodb: teniški komolec, golf komolec, poškodbe ramenskega sklepa, tendinitis, poškodbe meč in kite podkolenskega zgiba, poškodba dimeljske prepone, bolečine v hrbtu, otekline, krči in vozli, bolečina v vratu, otrdelost pred in po treningu, vnetje tetive stopalnega loka

 

Otroci

Bioptron je klinično testirana in certificirana, varna medicinska terapija za otroke in novorojenčke. BIOPTRON se uporablja za zdravljenje: obolenj kože, kot je ekcem; manjših ran, poškodb in opeklin (podplutbe, izpuščaji, pordela koža itd.); alergijske bolezni dihal, kot je astma; okužbe zgornjih dihalnih poti (prehlad, vnetje sinusov, angina); obolenja mišic, sklepov in kosti (artritis, mišični krči, zvini, natrganine itd.); športne poškodbe (zvini, izpahi, zmečkanine, tendinitis, natrganine ligamentov in mišic).

 

Sezonsko motnjo razpoloženja

Za sezonsko motnjo razpoloženja je značilna kombinacija simptomov, kot so: kronična utrujenost, manjša motivacija, večja potreba po spanju, povečan apetit in posledično povečanje teže, nezmožnost doživljanja veselja in sreče.

 

Dark Field Mikroskop

Najpomembnejša značilnost te metode je možnost videti začetne spremembe videza in dinamike krvnih celic in krvne plazme, ki jih obkroža, veliko prej preden nastopi neka bolezen. Učimo se o delikatnosti ravnovesja metabolizma, ki poteka na mikroskopski ravni v našem telesu, učimo se, kako izboljšati lastno zdravje in doseči energično polno in aktivno življenje. Slika krvnih celic in plazme nam pove, kako zdravi/bolni smo, kako daleč smo od optimalnega stanja in koliko smo biološko stari.

 

Darkfield mikroskopska analiza žive kapljice krvi je eden najpomembnejših pregledov holistične medicine, ki se uporabljajo v mnogih klinikih po vsem svetu. Darkfield testiranje pokaže stanje ne le v krvnih celicah, temveč tudi plazme, ter je povezano s prehrano in življenjskim slogom vsake posamezne osebe. Podobo, ki jo vidimo na zaslonu med mikroskopiranjem, predstavlja sliko našega življenjskega sloga, dobrih ali slabih navad, ki se odražajo v kapljici naše krvi.

 

Infrardeča, laserska in magnetna terapija

Magnetno-infrardeča laserska terapija je predvidena za nemedikametozno neboleče zdravljenje širokega spektra bolezni človeka. S tem se realizirajo najučinkovitejše oblike elektromagnetnega sevanja, saj on zagotavlja istočasno dejstvo na organizem koherentnega (laserskega) in nekoherentnega svetlobnega toka infrardečega in rdečega diapazona v skupnem delovanju s površinskim učinkom na njega, s konstantnim magnetnim poljem.

 • Impulzno koherentno lasersko sevanje globoko prodira v tkiva in ima zelo spodbuden učinek na cirkulacijo, membransko in intracelularno presnovo, aktivira nevrohumoralne dejavnike, imunsko kompetentne sisteme, uravnava hormonalni sistem. Biološka tkiva so optično najbolj prezračna in pregledna za uporabo teh diapazonov. Pod vplivom nizkointenzivnega sevanja se spreminjajo celične membrane in intracelularne formacije, kar vodi do povečane celične transportne aktivnosti preko celične membrane in krepitve osnovnih bioenergetskih procesov. V organizmu se začne izvajati kaskada nespecifičnih regulacijskih reakcij, na podlagi katerih se doseže izrecen regenerativni, trofični, anestetični in protivnetni učinek.

 • Impulzno nekoherentno infrardeče sevanje, ki ima prodorno moč v tkivo, manjše od laserskega, in večjo spektralno širino, deluje na različnih refleksnih območjih in pri tem zagotavlja močan harmonizacijski učinek na tonus osrednjega in perifernega živčnega sistema.

 • Pulzna (utripajoča) rdeča svetloba ima blagodejni učinek, ki zmanjša intenzivnost vnetnih procesov, zlasti na območjih z ohlapnim vezivnim tkivom, na primer na področju sklepov. Poveča aktivnost psihoemocionalne sfere.

 

Stalno magnetno polje služi ustvarjanju stalne energetske zaščite organizma pred škodljivimi vplivi okolja, vključno z meteorološkimi dejavniki. Stalno magnetno polje vodi k večjemu prodoru laserskega sevanja, kar omogoča zmanjšanje odmerka sevanja v primerjavi z lasersko monoterapijo, da bi dosegli enak učinek.

 

Kaj je EKG (elektrokardiogram)?

Elektrokardiogram (EKG) je grafični zapis električne aktivnosti srca. Elektrokardiografija je hitra, neboleča in neinvazivna metoda merjenja električne aktivnosti srca, napravo, ki naredi grafični zapis, pa imenujemo elektrokardiograf. S to metodo lahko zaznamo različne bolezni srca. Snemanje traja nekaj minut in rezultati so na voljo takoj.

EKG je neinvaziven, neboleč pregled, zdravnik pa lahko takoj prebere rezultate. Uporablja se v primerih, kjer ni težav, vendar se želi pridobiti vpogled v stanje srca - sistematična preiskava, kot tudi tam, kjer obstajajo indikacije - za spremljanje motenj ritma (aritmija), v primerih bolečine v predelu prsnega koša (sum na koronarno srčno bolezen ali srčni napad), pri strukturnih težavah s srcem, za spremljanje stanja po težavah s srcem, za spremljanje uspeha medikametoznega ali kirurškega zdravljenja, itd.

Med snemanjem ležite v postelji. Zdravstveni delavec vam bo namestil elektrode na prsni koš, nogah in rokah. Elektrode registrirajo električno aktivnost srca, ki je zapisana v obliki valov na monitorju ali na papirju EKG. Med snemanjem se ne premikajte in ne pogovarjate, ker gibanja lahko vplivajo na kakovost in točnost zapisa EKG. Zapis traja nekaj minut.

Posebna priprava na ta pregled ni potrebna. Zdravniku morate povedati, katera vsa zdravila jemljete kot del vaše redne terapije, saj lahko nekatera zdravila vplivajo na rezultat tega snemanja.

 

PowerBreathe trenažer

PowerBreathe dihalni trenažer je preprosta naprava s katero si lahko občutno izboljšamo čvrstost inspiratornih mišic. Idealen je za ljudi, ki so zaradi bolezni ali starosti, zaradi prevelike fizične aktivnosti zelo zadihani. Raziskave so pokazale, da trening inspiratornih mišic, predvsem trebušne prepone in mišic za širjenje prsnega koša, izboljša splošno telesno spodobnost in maksimizira učinkovitost omenjenih mišic pri napornih treningih.

POWERbreathe trenažer deluje le s pomočjo tehnike upora zraka. Ta tehnika krepi respiratorne mišice, saj jim poveča težavnost, s katero se soočajo pri širjenju prsnega koša. Enako kot povečate volumen mišic na rokah s pomočjo uteži v vašem priljubljenem fitnes centru. Pri dihanju skozi POWERbreathe napravo boste občutili, da se pri vdihovanju zraka dosti bolj trudite, kot bi se brez naprave. S pomočjo posebnega ventila dihalni trenažer regulira propustnost količine vdihanega zraka, zato so dihalne mišice prisiljene delovati močneje, s časom in z konstantnim stopnjevanjem intenzivnosti treninga pa te mišice posledično tudi okrepimo. Vdih skozi poseben, higiensko in antibakteriološko izdelan ustnik opravimo hitro in močno, saj moramo ustvariti dovolj veliko vlečno silo za odprtje ventila. Tako se zrak v napravici sprosti in preide v naša pljuča. V pljuča moramo torej prejeti veliko količino zraka v najkrajšem možnem času. Pri izdihu nam naprava ne ponudi odpora, zato lahko počasi in normalno izdihnemo ter tako sprostimo prsni koš in respiratorne mišice.

Že po nekaj dneh uporabe POWERbreathe Classic dihalnega trenažerja, ki je zelo enostaven za uporabo in se deluje brez zdravil, bodo vaše mišice bolj krepke; po treh tednih uporabe boste manj zadihani; po štiri tednih pa boste veliko lažje opravljali vsakodnevne aktivnosti.

Na voljo so različni modeli PowerBreathe dihalnega trenažerja za različne stopnje treninga, od starejših ljudi, asmatikov do zelo aktivnih in vrhunskih športnikov. Najnovejša tehnologija PowerBrathe Kinetic serije pa vam omogoča, da svoj dihalni trening spremljate na računalniškem zaslonu.

 

Tanita

Najnovejši več-frekvenčni (3) profesionalni analizator telesne sestave TANITA MC-780 MA, namenjen strankam, ki želijo najvišji nivo zanesljivosti rezultatov in kvalitete.

Celovita analiza telesne sestave s Tanita meritvijo in strokovno svetovanje, kako izboljšati zdravje in zdrav način življenja. Prepričaj se, kako s svojim načinom življenja vplivaš na stanje in starost svojega telesa. Naredi nekaj za svoje zdravje in ne pusti, da te dotolče sodobni način življenja.

 

Analizator vam prikaže:

 • težo,

 • % maščobe,

 • maščobno maso,

 • pusto telesno težo,

 • nivo maščobe v trebušnem predelu (visceralna maščoba),

 • mišično maso,

 • oceno mišične sposobnosti,

 • kostno maso,

 • % vode,

 • ekstra-celično vodo,

 • intra-celično vodo,

 • razmerje ECW/TBW,

 • bazalni metabolizem

 • indikator bazalnega metabolizma,

 • indeks telesne mase - BMI,

 • oceno postave,

 • segmentno analizo,

 • upornost telesa,

 • fazni kot,

 • starost metabolizma

 

Analizator je opremljen tako s standardno, kot tudi z možnostjo merjenja za športnike. Opravi vam tudi segmentno analizo razporejenosti telesne sestave za obe roki, nogi in trup. Segmentna analiza vam prikaže:

 • % maščobe,

 • razporejenost maščobe,

 • mišično maso,

 • razporejenost mišične mase,

 • ravnovesje mišične mase,

 • upornost telesa

 

Kaj obsega nutricionistični pregled in svetovanje?

 • kompleten nutricionistični pregled in individualni program prehranjevanja

 • določitev mišične mase, odstotka telesne maščobe na organih, določitev idealne teže

 • medicinska hranilna terapija pri debelosti, podhranjenosti, sladkorni bolezni, povišanih vrednostih krvnih maščob, povišanem krvnem tlaku, boleznih srca in ožilja, boleznih cerebrovaskularnega sistema, boleznih gastrointestinalnega sistema in drugih bolezni, ki jih lahko med drugim povzroči nepravilna prehrana

 • poseben poudarek namenjamo delu s predšolskimi in šolskimi otroki kot preventivno (prek izobraževalnih predavanj o načelih pravilne prehrane, namenjenih za starše in otroke) ter terapevtsko (medicinska hranilna terapija pri debelosti ali podhranjenosti otroka)

 • posebna ponuda za podjetja in poslovne ljude.

 

Tenziomiografija (TMG)

Tenziomiografija, ali krajše TMG, je metoda, ki meri mišično aktivnost in je edinstveno orodje za zgodnjo diagnostiko in odkrivanje mišičnih nesimetrij. Omogoča optimizacijo treningov, preprečevanje poškodb in pospeševanje rehabilitacijskih procesov, uporablja pa se tako v vrhunskem športu kot v zdravstvu in na raziskovalnem področju.

Metoda tenziomiografije je diagnostično orodje za ugotavljanje kontraktilnih lastnosti mišic in njihovo spreminjanje skozi čas. Rezultati TMG meritev opisujejo tudi funkcionalno stanje mišic. Zato ima TMG veliko prednost na področju diagnostike pred operacijo in po operacijski rehabilitaciji ter na področju določitve škode, ki nastane na posamezni mišici pri poškodbi. Zaradi svoje ne-invazivnosti se lahko metoda uporablja takoj po operaciji. Druge mehanske metode kot so izokinetika, trenažerji in bilateralna pritiskovna plošča, se lahko uporabljajo v procesu rehabilitacije kasneje (pozna rehabilitacija), saj mora pacient razviti določeno mišično silo na vseh omenjenih aparaturah, kar pa lahko povzroči nadaljnje poškodbe že poškodovanih ali operiranih mehkih tkiv.

 

Nenujni reševalni prevoz in sanitetni prevoz

V obeh primerih je uporabljeno reševalno vozilo. Nenujni reševalni prevoz pomeni prevoz pacienta, ki zaradi svojega zdravstvenega stanja potrebuje spremstvo ali zdravstveno oskrbo zdravstvenega delavca. Nasprotno sanitetni prevoz pomeni prevoz pacienta, ki med prevozom ne potrebuje spremstva ali zdravstvene oskrbe zdravstvenega delavca, prevoz z javnim prevoznim sredstvom ali osebnim vozilom pa bi lahko bil za njegovo zdravje škodljiv.

Razpolaga se z udobnim vozilom, ki je klimatizirano in primerno opremljeno za prevoz sedečih in ležečih pacientov. Opravlja se samoplačniške prevoze od doma pacienta do doma starejših, zdravstvenega doma, zdravilišča itd.

Osebje pomaga pacientu, da se od začetka poti udobno namesti in po potrebi prav tako varno in udobno pripelje domov ali na drugo željeno lokacijo.

 

Za rezervacijo termina pokličite na telefonsko številko: 080 1234

 

Masaža

Med storitve podjetja Nordmed d.o.o. med drugim spada masaža, ki se uporablja že od antičnih časov za namen lajšanja bolečin in spodbujanja zdravljenja. Obstaja veliko različnih vrst masaže, ki imajo v večini podobne koristi. Masaža se običajno ne šteje za nadomestilo drugih vrst zdravstvene oskrbe, ampak se lahko uporablja skupaj z drugimi metodami zdravljenja, da bi zagotovili najboljše možne rezultate za stranke.

Pri masaži gre za: naravno lajšanje bolečin, pomoč pri preprečevanju ali zmanjševanju depresije, zmanjšanje stopnje stresa, boljšo kvaliteto spanja,  izboljšanje delovanja imunskega sistema, zniževanje visokega krvnega tlaka in upočasnitev srčnega utripa, ...

Klasična masaža hrbta z aromatičnimi olji, pomirja psihični, fizični in emocionalni stres ter sprosti mišično napetost. Masaža je lahko splošna ali skoncentrirana na predel hrbta, kjer želite izdatnejšo masažo. Intenzivnost masaže bo prilagojena vašim željam. Je zelo prijetna sprostitvena terapija, ki nas takoj popelje v popolno sprostitev.

Športna masaža telesa z aromatičnimi olji je namenjena vsem, ki si želijo intenzivnejše masaže globokega tkiva zaradi bolečin kot posledica športnih ali drugih aktivnosti. Masaža pomirja psihični, fizični in emocionalni stres ter sprosti mišično napetost. Intenzivnejša masaža je skoncentrirana samo na predel hrbta, lahko pa po dogovoru z maserjem med masažo samo definirate predel, kjer želite intenzivnejšo masažo, recimo ramenski predel, roke...

 

Ostali deli telesa so masirani z enako intenzivnostjo kot pri klasični masaži. Intenzivnost masaže bo prilagojena vašim težavam, željam in vašemu pragu bolečine.

Nordmed d.o.o.

Zeleni park,

Zore Perello  Godine 2 (pritličje)

6000 Koper, Capodistria

Telefonska številka:
080 1234

(041) 88-44-05

 • Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon

Kaj je bioresonanca?

Bioresonančna diagnostika in terapija je pogostejša izbira ljudi, ki želijo neinvaziven, neboleč način vzdrževanja optimalnega zdravstvenega stanja organizma. O bioresonanci pogosto slišimo samo iz zgodb naših bližnjih, njihovih izkušenj ali preko informacij, ki krožijo po ustnem izročilu.  Zato poskusimo podati objektiven prikaz o tem, kaj je pravzaprav bioresonanca in čemu vse lahko služi.

V sami besedi bioresonanca najdemo dva pojma: „bio” - kar se nanaša na živi organizem in „resonanca” - ki pomeni vibrirati v harmoniji z nečim. Vse okoli nas, vse v vesolju, kakršnega poznamo in ki nam je trenutno dostopen teoretično, mentalno, slikovno ali domišljijsko, ima zatorej vse svojo vibracijo in s tem tudi določeno frekvenco gibanja. To je del bioenergetskih lastnosti, specifičnih za določene vrste in spojine. Prav zaradi tega je področje bioresonance, ki se ukvarja z energetsko medicino.

Znanstveniki iz Rusije, ZDA, Japonske in Nemčija, iz različnih področij znanosti, zlasti na področju biofizike in kvantne mehanike, so prišli do spoznanja, katere frekvence so značilne za določene organe, tkiva in celice v zdravem organizmu, in tudi tiste, ki so značilne za določene (patogene) mikroorganizme, kemikalije, toksine in druge. Po vnosu strupenih snovi v človeški organizem, telesne celice začnejo resonirati, oziroma prevzamejo frekvenco gibanja (vibriranja), ki jo ima ta toksin. To se dogaja iz zelo preprostega razloga – ker vse celice v organizmu nenehno komunicirajo med seboj oziroma izmenjujejo informacije (resonanco) določene frekvence oziroma določene bioelektrične značilnosti. Na ta način se odvijajo vsi procesi v organizmu ter se doseže ravnovesje in zdravo stanje. Vendar pa je v prejšnjem omenjenem primeru, ko toksin vstopi v organizem, to ravnovesje porušeno in posledično se pojavijo zdravstvene težave, s tem da se po nekem določenem času poveča tudi možnost za razvoj nekaterih bolezni.