• Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Kontakt

+381 (64) 987-02-00

Nordmed Institut

Višegradska 6,

Beograd

DOBRODOŠLI U NORDMED INSTITUT

Vaše zdravlje je u dobrim rukama

NordMed Institut se bavi kvantnom (biorezonantnom) dijagnostikom i terapijom, osnovan sa ciljem proučavanja inovativnih metoda na području kvantnih biotehnologija i poboljšanja zdravstvenog stanja ljudi. Glavni pravac našeg rada je proučavanje „kvantne anatomije“ čoveka u okviru integracije drevnih znanja Istočne medicine i modernih naučnih saznanja i pristupa uz korišćenje savremene tehnologije kvantne (biorezonantne) medicine, mikroskopa sa tamnim poljem (Darkfield Microscope), bioptron lampe, laserske, elekromagnetne i infracrvene terapije.

Radimo sa pacijentima iz cele Evrope. Koristimo najsavremeniju opremu uz visoku stručnost, što je neophodno kako bi kvantne metode što više bile prihvaćene u medicinskoj praksi u Srbiji i regionu. Osim toga, učestvujemo na važnim međunarodnim skupovima posvećenim razvoju, ne samo kvantne medicine, već i primene novih tehnologija u medicinskoj praksi XXI veka.

Stalni članovi našeg tima su:

dr Nasuf Maznikar

dr Vladan Nastanović
dr Marko Vidnjević

Ivana Lapadatović, RNS
Ana Vidlanović, SND
Generalni direktor: Uroš Ilić, MBA

Pored stalnih članova tima, NordMed Institut sarađuje sa većim brojem stručnjaka iz različitih oblasti, iz Srbije, Slovenije, Austrije i Rusije:
Prof dr Vladimir Jorga
dr Biljana Lučić

dr Bostjan Šimunič
dr Jani Muha
Jure Urbanc
Jure Jemec

 
 

NAŠE USLUGE

Preventiva, dijagnostika, terapija

Naš Institut je osnovan 2015. godine, ali članovi našeg tima imaju višegodišnje iskustvo na području lečenja i medicinskih istraživanja, kao i u korišćenju savremenih tehnologija u medicini.
Ulažemo veliki napor da se naši klijenti osećaju prijatno, udobno i da uoče praktičnost u svakoj fazi komunikacije i saradnje sa nama. Naši specijalisti pružaju klijentima iskustvo i entuzijazam, kao i priliku za upoznavanje sa najnovijim metodama oporavka zdravstvenog stanja na najprirodniji način.

BIOREZONANTNI SKENER

Skeniranje kompletnog organizma

DARK FIELD MIKROSKOP

Analiza kapi krvi

BIOPTRON TERAPIJA

Svetlosna terapija Bioptron lampom

INFRACRVENA I LASERSKA TERAPIJA

Bezbolni tretmani sa 4 vrste talasa

PREGLED I SAVETI NUTRICIONISTE

Zdrava ishrana

KARDIO RITMOGRAFIJA

Analiza bioloških ritmova organizma

 

MEDIJA CENTAR

NordMed Institut u medijima

Postoji više razloga zbog kojih NordMed Institut postaje poznat kao jedan od vodećih u oblasti primene moderne medicinske tehnologije u očuvanju zdravlja. Veoma važan deo toga sastoji se u izgradnji i održavanju dobrih kontakata sa našim klijentima, kao i sa širom zajednicom. Bez obzira da li tražite savet kako sačuvati zdravlje ili želite da naućite nešto više o biorezonanci, kvantnoj medicini, polarizovanim talasima i najnovijim trendovima u medicini, naš edukativni centar je uvek dostupan i redovno dopunjavan najvažnijim informacijama.
Pogledajte dalje...

NORDMED INSTITUT NA TV PINK - O BIOREZONANCI

Decembar 2016

NORDMED INSTITUT GOSTUJE U "TV ORDINACIJI"

Januar 2017

PREZENTACIJA NORDMED INSTITUTA NA YouTube

Maj 2016

Politikin "BAZAR"

Tema: Ceo organizam kao na dlanu

Decembar 2016

 

INFO KLINIKA

Analiza bioloških ritmova organizma

Januar 2017

KVANTNA MEDICINA U POSTIZANJU VRHUNSKIH SPORTSKIH DOSTIGNUĆA

Februar 2017

Phototherapy Applications In Sports Medicine

Januar 2017

 

ISKUSTVA KLIJENATA

Radi boljeg opisa šta se konkretno dobija ovakvom biorezonantnom dijagnostikom, sledi nekoliko primera dijagnostičke prakse biorezonancom u cilju rešavanja određenih zdravstvenih tegoba.

Klijentkinja se žali na hronični uporan bol u predelu šake, kao i na bolno ograničene pokrete palca obostrano. Redovno uzima terapiju za dijabetes i povišeni krvni pritisak. Navodi da su joj vrednosti šećera u krvi jako varijabilne i kreću se oko 20. Prijavljuje i malaksalost, promene raspoloženja, impulsivnost. Biorezonantnim pregledom konstatovan karpalni sindrom, poremećena funkcija pankreasa (dijabetes), hipertenzija, iritabilnost i preosetljivost sluzokože digestivnog trakta. kao i opterećenje imunog, endokrinog i lokomotornog sistema, sa naglaskom na zglobove i indikacijom ka poliartritisu. Nakon odgovarajućih i ciljanih medikamentnih i biorezonantnih terapijskih postupaka, bol u predelu ručja i palca drastično je umanjem i otklonjen, kao i pokreti istih neograničeni i bezbolni. Vrednost šećera u krvi stabilizovana, smanjena na 9 sa tendencijom ka referentnim vrednostima. Objektivno stanje pacijenta značajno poboljšano, gde navodi da se generalno subjektivno mnogo bolje oseća, što je i potvrđeno rezultatima opšteg i biorezonantnog kontrolnog pregleda.

Klijentkinja, 53 godine

Klijentkinja se žali na kašalj, otežano disanje, zamaranje, nelagodnost i povremeni bol u grudima. Hipertonićar je i uzima redovno terapiju za povišeni krvni pritisak. Opštim i biorezonantnim pregledom konstatovana hronišna opstruktivna bolest pluća, početna faza bronhitisa, sinusitis, kao i značajno povišena koncentracija, tj prisustvo stafilokoka u respiratornom traktu (disajnim putevima). Konstatovana iritabilnost i senzibilnost sluzokože želuca, kao i smanjena i otežana cirkulacija na nivou krvnih sudova vrata (karotida ) više levo. Nakon odgovarajucih terapijskih postupaka, preporuka i saveta, objektivno stanje pacijenta stabilizovano, tegobe su prestale sto je i potvrđeno kontrolnim pregledom.

Klijentkinja, 56 godina

Klijent prijavljuje da je unazad šest meseci primetio povremenu pojavu sveže krvi u stolici, povremeno i ne retko, bol u stomaku. Druge tegobe negira, kao i ranije bolesti, ne uzima nikakvu terapiju. Biorezonantnim pregledom konstativani hemoroidi, kao i hronična iritabilnost, zapaljenje sluzokože želuca – gastritis. Nisu identifikovani patogeni mikroorganizmi. Odgovarajućim terapijskim postupcima i preporukama, tegobe prvo umanjene, a zatim i prestale. Dat savet u smislu kontrole i eventualne dodatne dijagnostike i terapije.e world how great you are.”

Klijent, 32 godine

Klijent dolazi sa ciljem smanjenja telesne mase. Pregled biorezonantnim uređajem pokazao je prisutnost parazita u jetri, veliki broj alergena i intoleranciju na mleko i mlečne proizvode, kao i prisutnost toksina u tkivima. Klijent je dobio preporuku detoksikacije organizma, te plan ishrane i suplementacije. Posle četiri meseca na kontrolnom pregledu utvrđeno je poboljšanje ukupnog stanja organizma za 56%, a klijent je izgubio 20 kilograma.

Klijent 42 godine

Klijentkinja dolazi zbog probavnih tegoba. Već šest meseci oseća jako nadimanje, žarenje u području želuca i vraćanje kiseline. Slaba je i što god pojede ima osećaj kamenja u želucu. Pregled je pokazao prisutnost aktivne bakterije H. pylori u želucu, jaku upalu sluznice želuca uz početne promenae u strukturi, intoleranciju na pšenicu, cveklu i spanać, te alergiju na citrusno voće. Uz to, utvrđena je prisutnost parazita u probavnom sistemu. Klijentkinja je dobila uputstva o ishrani i suplementaciji kojih se pridržavala tri meseca. Na kontroli je evidentirano 85-procentno poboljšanje stanja sluznice želuca, uz mnogo bolje opšte stanje – nije više osećala bol u želucu i ima dobar apetit.

Klijentkinja 65 godina

Klijentkinja dolazi s problemom neredovitih mesečnica uz neusple pokušaje začeća. Na biorezonantnom pregledu utvrđena je prisutnost povećane količine aktivne kandide (Candida glabrata) u području zdeličnih organa, alergija na pšenicu i celijakija, kao jedan od mogućih procesa. Klijentkinja je dobila uputstvo o načinu ishrane i suplementaciji, s tim da je osnovno uputstvo bila izbaciti gluten iz prehrane, uzimanje terapeutske količine probiotičkih kultura bakterija i posebnom dijetom očistiti telo od kandide. Nakon tri nedelje klijentkinja dolazi na kontrolu, pre prve terapije, nakon što je devetnaest dana sledila uputstva. Nalaz stanja tkiva pokazao je poboljšanje 40 do 60 posto i slabljenje kandide.

Klijentkinja 32 godine

 

RADNO VREME

Pon - Pet: 9 - 20
​​Subota: 10 - 15
Nedelja: ne radimo

 

KONTAKT

Mi smo tu kada smo vam potrebni! Pozovite nas da zakažete pregled ili pošaljite email i mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Adresa:

Beograd, Banjica, Mosorska 9

Email:

Telefon:

060 / 606 - 96 - 89

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
 
 

011 / 39 - 82 - 965

Vi pitate - Mi odgovaramo

EDUKACIJA

ČEGA BI SE TREBALO PRIDRŽAVATI PRE DOLASKA NA PREGLED?

Da bismo mogli dobiti što tačnije rezultate potrebno je da se pridržavate određenih uputstava:

1. Na pregled treba doći u (koliko je moguće) mirnom stanju, bez žurbe. Poželjno je direktno pre snimanja malo se odmoriti tokom 5-10 min. Zbog toga Vas molimo da ne kasnite na pregled.
2. Bar 24 sata pre pregleda ne preporučuje se uzimanje jakih hemijskih lekova (analgetici, diuretici, antidepresivi i dr.). O korišćenju medikamenta obavezno treba napomenuti lekaru.
3. Oko 2 sata pre dijagnostičkog pregleda ne treba piti kafu, crni čaj i alkohol. Uzimanje hrane treba ograničiti na lagani obrok.
4. Ne bi trebalo pušiti bar 40 min pre pregleda.
5. Na dan pregleda ne treba intenzivno koristiti kozmetička sredstva, kreme, dezodoranse, parfeme i sl. jer ova sredstva mogu uticati na pogrešnu sliku stanja organa i sistema (npr., moguća iskrivljena dijagnoza o alergiji na kozmetička sredstva i sl.).
6. Kod samog procesa dijagnostike ne može se koristiti telefon. Najbolje je skinuti sa sebe sat i nakit.

Pridržavanje svih ovih pravila pomoći će našem specijalisti da postavi tačnu dijagnozu, i da pronađe tačan uzrok Vaših tegoba i da preporuči najefikasnije lečenje.

ŠTA JE TO BIOREZONANCA?

Biorezonantna dijagnostika i terapija sve je češći izbor osoba koje žele neinvazivan, bezbolan način održavanja optimalnog zdravstvenog stanja organizma. O biorezonanci često čujemo samo iz priča naših bližnjih, iz njihovih iskustava ili preko informacija koje kruže usmenom predajom. Stoga pokušajmo dati objektivan prikaz o tome što je biorezonanca i čemu može poslužiti.

U reči biorezonanca nalazimo dva pojma: „bio“ – ono što se odnosi na živi organizam i „rezonancija“ – vibrirati u harmoniji sa nečim. Sve oko nas, sve u svemiru kakvog poznajemo i koji nam je zasad dostupan teoretski, mentalno ili slikom, dakle baš sve ima svoju vibraciju, a time i određenu frekvenciju kretanja. To je deo bioelektričnih karakteristika specifičnih za određene vrste i spojeve. Upravo je zato biorezonanca područje kojim se bavi energetska medicina.

Naučnici iz Rusije, SAD, Japana, Rusije i Nemačke, iz različitih sfera nauke, posebno iz područja biofizike i kvantne mehanike, došli su do spoznaja koje su frekvencije karakteristične za određene organe, tkiva i ćelije u zdravom organizmu, pa i one koje obelježavaju određene (patogene) mikroorganizme, hemikalije, toksine i ostalo. Posle ulaska toksičnih materija u ljudski organizam, telesne ćelije počinju da rezonuju, to jest poprimaju frekvenciju kretanja (vibriranja) koju ima taj toksin. To se događa iz vrlo jednostavna razloga – jer sve ćelije u organizmu konstantno međusobno komuniciraju, odnosno izmenjuju informacije (rezonancu) određene frekvencije, odnosno određene bioelektrične karakteristike. Na taj način se odvijaju svi procesi u organizmu i postiže ravnoteža i zdravo stanje. Međutim, u prethodno navedenom slučaju, kada toksin uđe u organizam, ta ravnoteža je narušena, a kao posledica toga se javljaju zdravstvene smetnje, s tim da nakon vremena raste i mogućnost razvoja određenih bolesti.

ŠTA JE TO BIOREZONANTNA DIJAGNOSTIKA?

Ova vrsta dijagnostike koristi nam kako bismo na holistički način, promatrajući organizam kao celinu, utvrdili gde u telu postoji neravnoteža i gde je uzrok problema sa kojim osoba dolazi. Najčešći problemi sa kojima se susrećemo poslednjih godina su: problemi s hormonalnim poremećajima; probavne smetnje – nadimanje, opstipacija; teško regulisanje telesne mase; problemi sa kožom – osipi, svrab; hronični umor; nervoza; glavobolja itd.

Jedna od najmodernijih metoda biorezonance je energetsko-informaciona dijagnostika koja je usavršena u istraživanjima elektromagnetskih polja živih organizama. Takva dijagnostika sprovodi se pomoću različitih uređaja. Jedan od do sada najpreciznijih uređaja je Sensitiv Imago 530, koji funkcioniše na sledeći način: osoba koja se pregleda sedi, dlanove desne i leve ruke drži na metalnoj ploči, na ušima ima slušalice (preko njih se telu daje uputstvo, putem visokih frekvencija, koja tkiva ili organi se trenutno analiziraju).

Uređaj je spojen na kompjuter koji snima podatke skeniranja. Skeniranjea traje između 30 i 60 minuta, u zavisnosti od detaljnosti skeniranja, a zatim sledi analiza koju radi lekar. Analizu omogućava izuzetno složen i sofisticiran kompjuterski program koji ima vrlo veliku bazu referentnih vrednosti (frekvencija) za sva tkiva, organe, mikroorganizme, toksine, polen, hranu, aditive i ostalo, kao i mogućnost njihovog poređenja sa podacima dobijenim skeniranjem.

ŠTA JE TO BIOREZONANTNA TERAPIJA?

Na istom uređaju na kojem se radi dijagnoza može sprovoditi se i biorezonantna terapija. To znači da određenim tkivima u telu šaljemo ispravnu frekvenciju, to jest na neki način ih „podsećamo“ koja frekvencija ih dovodi u stanje ravnoteže, odnosno zdravlja. U tehničkom smislu, terapija se sprovodi kao i pregled, samo što se putem kompjutera biorezonantnom aparatu daju drugačija uputstva. Terapije se rade svaka dva do tri dana. Za ista tkiva može se raditi šest do deset terapija u nizu, nakon čega sledi pauza. Uz sva druga uputstva (o ishrani i ostalom), ovaj oblik terapije koristi se kao dodatna pomoć kako bi klijent što pre rešio svoje tegobe.

Poseban značaj biorezonantna terapija pokazuje je kad se koristi kao pomoć u detoksikaciji organizma. Uz prethodan pregled i nakon što osoba počne da primenjuje uputstva o ishrani i suplementaciji, biorezonantna terapija pomaže procese izlučivanja toksina, jer podržava zdravu, uravnoteženu funkciju bubrega, jetre, creva, kože i pluća. U takvim slučajevima uvek se preporučuju i kvalitetni dodaci ishrani na biljnoj bazi, koji pomažu čišćenju tkiva.

DA LI SU OVI UREĐAJI MEDICINSKI SERTIFIKOVANI?

Ova metoda je klinički i naučno ispitana na velikom broju pacijenata širom sveta. Danas je primenjuju mnogi terapeuti (uglavnom doktori, homeopate, nutricionisti), a svojevremeno je u Briselu dobila visoko međunarodno priznanje EUREKA za inovacije iz oblasti medicine. Ova savremena metoda spaja znanja i iskustva zapadne i drevne istočnjačke medicine sa najsavremenijim saznanjima i dostignućima biofizike i elektronike. Može se primeniti u skoro svim granama medicine, skraćuje vreme dolazenja do prave dijagnoze i lečenja.

Sensitiv Imago je sertifikovan i odobren za korišćenje u Evropskoj Uniji kao medicinski uređaj, u skladu sa „Act 93/42 / EEC, Annex IX rule 9 rule 10“. Osim toga, proizvođač poseduje sertifikat kvaliteta prema ISO standardima, kao i potvrdu o kvalitetu prema Ruskom GOST standardu za medicinsku opremu. Uređaj je osvojio zlatnu plaketu na svetskom takmičenju za tehnološku inovaciju 2009. godine.